Kierrätetyllä kovametallilla kohti parempaa huomista

Kovametallin kierrätys

Miksi kannattaa kierrättää?

Kierrätyksellä on suuri merkitys kestävän kehityksen kysymysten ratkaisuissa. Kierrättämällä säästetään rajallisia luonnonvaroja, energiaa sekä vähennetään tuotteiden ympäristövaikutuksia. Me Tikometilla haluamme toimia vastuullisesti ja edistää volframipohjaisten kierrätettyjen materiaalien käyttöä. Valmistamamme kierrätetyn kovametallipulverin hiilijalanjälki on 10-30 kertaa pienempi kuin muiden volframinvalmistusmenetelmien.

Tuotteemme

Käytämme raaka-aineena käytettyjä kovametallityökaluja ja valmistamme niistä sinkkiprosessilla kierrätyskovametallipulveria. Tuotteitamme käytetään raaka-aineena uusien kovametallityökalujen valmistuksessa.

Palvelumme

Tarjoamme asiakkaillemme myös kierrätyspalvelua, jossa asiakas toimittaa lajitellun raaka-aineen ja me prosessoimme sen pulveriksi. Kierrätyspalveluamme voidaan käyttää silloin, kun romu on puhdasta ja laadultaan tasaista.

Laadunvalvonta

Olemme tunnettuja tuotteidemme korkeatasoisesta laadusta. Tikometilla on moderni ja hyvin varustettu laadunvalvonta- ja tutkimuslaboratorio. Tutkimme jokaisen asiakkaallemme toimitettavan erän täyttääksemme laatulupauksemme.

Kierrätyskovametalli­pulveri

Prosessoimme kovametalliraaka-aineen sinkkiuuniprosessilla standardituotteiksi. Tuotteemme jaotellaan kansainvälisesti hyväksytyn volframikarbidin raekokoluokituksen perusteella esimerkiksi fine-, medium- ja coarse-laatuluokkiin. Käytämme pääosin itse hankkimiamme raaka-aineita, mutta käsittelemme myös asiakkaiden toimittamia raaka-aine-eriä niin sanottuna konversiopalveluna.

Sinkkiprosessoidun kovametallipulverin käyttökohteita ovat mm. kovametallitangon valmistus (tangosta tehdään poria ja jyrsimiä), kuumavalssit, kallioporat, termisen ruiskutuksen pulverit, kovametalliset kulutusosat sekä puuntyöstön työkalut.

Teknologia ja kehitystyö

Kehitämme huomista

Tutkimus- ja kehitystyömme tavoitteena on luoda uusia tuotteita ja palveluja, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeisiin ja samalla edistävät vastuullista raaka-aineiden käyttöä. Olemme viime vuosina panostaneet myös tuotannon tehokkuuden kehittämiseen sekä energiatehokkuuden parantamiseen. Olemme itse suunnitelleet ja valmistaneet tuotannossamme käytössä olevat sinkkiprosessiuunit.

Vastuullisuus

Kestävän tulevaisuuden puolesta

Meille on tärkeää valmistaa tuotteemme vastuullisesti, laadukkaasti ja ympäristöarvot huomioiden sekä pitää huolta henkilöstömme hyvinvoinnista. Haluamme olla luotettava kumppani asiakkaillemme, toimittajillemme ja muille sidosryhmille. Olemme sitoutuneet konsernin tavoitteeseen olla kovametalliteollisuuden kestävän kehityksen johtaja.

Keitä olemme?

Kovametallin kierrätyksen asiantuntija

Olemme alallamme kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu toimija. Kuulumme Itävaltalaiseen Plansee konserniin, jolla osaamista jo yli 100 vuoden ajalta.

Tutustu yritykseen